Rabu, Mac 23

kalau pasal makan tak pernah lupa ek .

kalau sebut pasal makan mana boleh lupakan. lagi-lagi dalam malaysia sendiri kita banyak makanan yang tak jemu untuk dicuba dan rasa. ada yng memnuhi selera begitu juga sebaliknya. asal nampak sedap balun . haha. tapi bila disua kemulut tak sedap mana pon kan. hihi . adatlah tu. pandangan dan citarasa org ni berbeza-beza.

: sebagai anak jati selangor makanan yang selalu dimakan tanpa jemu adalah NASI.
mungkin itu makanan RUJI anak tekak saya.banyak lagi org SELANGOR, macam saya ni pandai makan tau . roti canai ditambah kuah dal tapi saya suka yang BANJIR.selera beb.

:LAKSA.wey ni kalau makan ,tambah 3pinggan pun takpe,kalau ingat sejarah pasal laksa aku teringat masa pergi mandi sungai dulu.bawah kuah laksa tambah kerepok lekor.jadi sedap beb.LAKSA yang kuah pekat tanpa limau kasturi tu terbaik .kalau dah tambah limau ,jadi masam so tak sukalah.potong stim makan kalau ada limau tu.

and the LAST choice NASI LEMAK. nasi lemak dibungkus DAUN PISANG tu yang paling ummpph beb.bau daun pisang tu aroma dia buat kita makan tanpa jemu, padahal takot gak gemokkan. hahaha
okeylah moral of the story kan. kita kat malaysia ni tak pernah putus bekalan makanan pon sebetulnya,melainkan kita susah. tapi kalau kita makan tu ingat-ingatlah belakang.sebab kalau nak sedap lagi makanan tu kita kena KONGSI baru NIKMAT ! betul tak ?

Tiada ulasan: